frida-aguilar-estrada-rYWKAgO7jQg-unsplash

Cum să încetinești ritmul și să te bucuri de o viață cât mai simplă

Când a început totul să fie atât de complicat, să fim mereu obosiți, să avem tot felul de activițăți pe parcursul zilei încât seara să ajungem acasă extenuați?
Într-o lume pe repede înainte, asta a devenit rutina noastră zilnică și nu mai știm să ne oprim. Deși fiecare dintre noi avem momente în care tânjim la o viață mai liniștită, ritmul alert al orașului ne cuprinde și nu vrem să ramânem în urmă.
Ce înseamnă să trăiești o viață mai simplă? Să încetinești ritmul, să prioritizezi și să te bucuri de viață. Ne aglomerăm programul și uităm să avem grijă de noi. Chiar dacă reușim să bifăm mult din ceea ce ne propunem, nu apucăm să ne bucurăm cu adevărat de fiecare realizare a noastră.
Eu mi-am petrecut copilăria la sat, mereu visând să merg în oraș și să mă dezvolt atât pe plan personal, cât și pe plan professional. Acum, tânjesc după viața simplă de la sat, să mă bucur în fiecare zi de natură, de o casă confortabilă și de o carte bună în fața sobei.

Poate nu avem același vis cu toții, dar folosește-te de ce te inspiră și bucură-te de momentele simple care contribuie la fericirea ta. Iată câteva sfaturi pentru a începe să te bucuri de o viață mai simplă:

● Nu mai amâna și pune accent pe modul în care vrei să-ți trăiești viața. După cum spune Annie Dillard, felul cum ne petrecem zilele este modul în care ne petrecem viața. Urmează-ți inima și intuiția și fă din asta o prioritate.

● Încearcă să încetinești ritmul zilnic și să te bucuri de fiecare activitate pe care o faci. Poate fi o adevărată provocare într-o societate de consumerism în care se vrea mai mult și mai repede.

● Conectează-te cu natura. Cred că este un pas foarte important în a ne simplifica viața. În natură găsești liniște, creativitate și o imediată stare de bine.

● Profită la maxim de ziua de azi fără să-ți faci griji pentru ziua de mâine, sau mai bine zis, trăiește fiecare experiență în parte și bucură-te mai mult de prezent. Facem multe lucruri din reflex, precum condusul sau acțiuni simple ca spălatul pe dinți. Nu ne mai stimulăm creierul, creativitatea se pierde și fiecare zi devine o zi obișnuită. Bucură te de prezent și apreciază mai mult lucrurile mărunte ale vieții.

● Descoperă ce e important pentru tine și începe să prioritizezi din activitățile care îți ocupă ziua. Nu încerca să faci mai multe activități în același timp și elimină din cele care nu îți aduc niciun beneficiu sau plăcere.

Lasă un răspuns