Mulți dintre noi încercăm să avem grijă ce mâncăm și să alegem alimente cât mai naturale. Însă, foarte puțini ne gândim câte substanțe toxice se află în casa noastră și mă refer, în special, la produsele de curățenie.
Dacă vei începe să folosești produse ecologice, vei contribui nu numai la sănătatea ta și a familiei tale, ci și a planetei.
Noi am decis să mergem pe drumul ăsta pentru că, pe viitor, când ne vom muta în căsuța noastră de la marginea pădurii, vom vrea să producem cât mai puține deșeuri toxice care se pot infiltra în pămant și vor face rău plantelor și implicit, nouă.
Întrebarea următoare ar fi: cum găsim cele mai eficiente produse? Păi… așa cum procedăm în mod normal, testăm până ne găsim preferatul. După mai multe încercări, eu am găsit câteva de care sunt foarte mulțumită și vi le recomand cu drag.
● Detergentul universal de la Biolu, pe care îl poți folosi pentru curățatul băii, bucătăriei, chiar și pentru mobilier și sticlă. De ce să folosești 10 produse, când poți folosi unul singur? Eu cumpăr la cantități mari, să reduc și ambalajele de plastic.
● Pentru spălarea hainelor, am ales tot de la brand-ul Biolu, detergentul ecologic pentru rufe albe și colorate, iar pentru îndepărtarea petelor dificile, adaug direct în cuva mașinii de spălat și detergentul hipoalergen Biopuro.
● Săpunul lichid preferat este cel de la Sodasan, având diverse arome (lavandă, citrice, trandafiri, etc.). Conținutul este spumant, frumos mirositor și foarte cremos, de aceea îl folosesc și ca gel de duș. 🙂
● Detergentul de vase este printre primele produse pe care le-am înlocuit cu unele ecologice. De ce? Schimbarea se face treptat și am ales să înlocuiesc, în primul rând, produsele pe care le folosesc zilnic. Am ales detergentul de vase tot de la Biolu, la cantitate mare.
● Dacă după toate aceste produse încercate și recomandate de mine, ai rămas cu o suprafață dificil de degresat sau cu o arsură pe vase/cuptor greu de îndepărtat, praful de curățat de la Sonett este minunat!
Acestea sunt singurele 5 produse pe care le folosesc pentru curațenia casei, plus unul pentru igiena personală. Fiind la cantități mari, unele se consumă chiar și la jumătate de an, deci se merită și financiar vorbind. Nu conțin substanțe toxice, 100% vegetale, biodegradabile și eficiente.
Tu câte produse de curățenie ai acasă?