pexels-cottonbro-studio-3737696

Cum să ai un stil de viață ecologic în câțiva pași simpli

În ultimul timp, mulți dintre noi am început să introducem, în rutina noastră zilnică, diverse metode prin care mediul înconjurător să fie mai puțin afectat. Din păcate, într-o societate în care totul este pe repede-înainte, uităm unul dintre cele mai importante scopuri ale noastre, acela de a proteja locul în care trăim pentru generațiile următoare. 

Mulți dintre noi, preocupați cu activitățile zilnice, nu ne gândim la câte deșeuri producem sau ce impact are plasticul asupra mediului, în cantitățile produse în prezent. De multe ori, ajungem poate să facem risipă, să cumpărăm mai mult decât avem nevoie însă, încet încet, putem schimba acest lucru, oricât de mici ar fi pașii spre un stil de viață mai ecologic.

Fie că adoptăm un mod de viață mai sustenabil pentru sănătatea noastră, fie pentru binele planetei noastre, putem începe cu câțiva pași simpli:

  • Folosește pungi sau plase refolosibile, ca alternativă a celor de plastic cumpărate din magazin.
  • Nu cumpăra obiecte de unică folosință precum pahare, paie de plastic, farfurii sau tacâmuri, chiar dacă uneori ar fi mai ușor să le ai la îndemână. Folosește-le pe cele reutilizabile.
  • Redu consumul de energie electrică cât de mult poți prin scoaterea din priză a electrocasnicelor pe care le folosești rar, prin oprirea televizorului și a laptopului pe timp de noapte și cel mai important, înlocuirea becurilor clasice cu cele eficiente energetic. 
  • Folosește un sistem de filtrare a apei de la robinet. Astfel, reducem cumpărarea sticlelor de plastic și ne ușurăm din greutatea cumpărăturilor săptămânale. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode spre a deveni ecologic.
  • Reciclează! Acest sistem începe să ia amploare și la noi în țară, dar câți dintre noi ne-am informat despre o reciclare corespunzătoare? Este foarte important să facem acest lucru cât mai eficient.
  • Donează lucrurile pe care nu le mai folosești în loc să le arunci. Cât timp sunt într-o stare decentă, le poți dona la un centru de colectare din orașul tău, sau la diferite asociații care se ocupă de bunăstarea oamenilor nevoiași. 
  • Cumpără cât mai puține lucruri ambalate în plastic. Din păcate, în ultimul timp, numărul ambalajelor de plastic a crescut din motive de igienă și încă rămâne în creștere chiar și după perioada pandemică.
  • Încearcă să cumperi cât mai puține lucruri în general. Cele pe care le cumperi să fie de calitate, să te țină cât mai mult. Astfel, eviți aglomerarea de lucruri în casa ta și în același timp, la nivel global, mai puține lucruri cumpărate înseamnă reducerea resurselor necesare fabricării acestora.

This Post Has 2 Comments

  1. Mihaela

    Foarte interesant!

    1. admin

      mă bucur că l-ai găsit util. 🙂

Lasă un răspuns