pexels-oleksandr-pidvalnyi-321576

7 beneficii ale petrecerii timpului în natură

În ziua de azi este puțin mai greu să petrecem mult timp afară, deoarece activitățile noastre zilnice sunt adesea în spații închise.

Mai ales după pandemie, sănătatea noastră mintală este pusă la încercare de frustrările și stresul cotidian, de aceea este foarte important să ne găsim timp să ieșim în natură pentru a ne proteja sănătatea și starea de bine.

  1. Îmbunătățește-ți sănătatea mintală doar prin expunerea la aer proaspăt. O zi petrecută în natură, chiar și o simplă plimbare în parcul de lângă noi, va ameliora considerabil starea de anxietate și depresia, prin scăderea nivelului de stres.
  1. Mișcarea în aer liber îmbunătățește ritmul cardiac și sporește aportul de oxigen necesar pentru creier. Are numeroase beneficii asupra sănătății, reducând astfel riscul unor boli destul de comune, precum cele care afectează sistemul cardiovascular, diabetul sau tensiunea arterială. Explicația efectelor benefice ale mișcării în aer liber este prezența fitoncidelor, substanțe cu proprietăți antimicrobiene ce sunt eliberate de plante.
  1. Ajută la un somn liniștit. Dormitul în aer liber are numeroase beneficii asupra noastră, respirând aer curat, scade nivelul de stres și ajută la creșterea imunității.
  1. Conexiunea cu mediul înconjurător. Ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de ce contează cu adevărat și anume, să protejăm mediul în care trăim, pentru a-l menține sănătos și pentru generațiile următoare. Petrecând timpul la aer curat, măcar la sfârșit de săptămână, ne putem reconecta cu natura și o putem aprecia mai mult. Omul a fost creat să trăiască în armonie cu mediul natural și este momentul să refacem această legătură.
  1. Expunerea la vitamina D este un motiv important de a petrece timp în natură și este benefic pentru sănătatea noastră. 10-15 minute petrecute zilnic la soare sunt suficiente pentru întărirea sistemului nostru imunitar.
  1. Îmbunătățește memoria și concentrarea. S-au făcut numeroase studii care demonstrează acest lucru. După o plimbare în natură, memoria poate fi stimulată, ba mai mult, la copiii cu deficiențe cognitive s-au observat îmbunătățiri.
  1. Crește încrederea în sine. Chiar și 5 minute de mișcare în aer liber pot crește stima de sine și bunăstarea emoțională. Fie că este vorba despre aerul proaspăt care îți energizează corpul sau faptul că te plimbi într-un mediu plin de viață, îți poate aduce numai beneficii.

This Post Has 2 Comments

  1. Diana

    Foarte bune și folositoare sfaturile! Mulțumesc ! 🤗🤗

Lasă un răspuns